Kiudainerikkad toidud

Soe läätse-brokolisalat peekoniga 

Lia Virkus, 22. mai 2017, 03:33
Soe läätse-brokolisalat peekonigaFoto: Jaan Heinmaa
Tervisesõbralik ja ülimaitsev läätsesalat krõmpsu rohelise brokoli ja krõbeda peekoniga. Serveeri soojalt – nii maitseb kõige paremini.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g Rohelised läätsed
200 g Brokoli
150 g Toorsuitsupeekon
1 tk Väike punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
SINEPINE VINEGRETTKASTE
3 spl Külmpressitud oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
1 tl Dijoni sinep
1 tl Vedel mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
1 Leota läätsesid 15 minutit külmas vees ja nõruta sõelal. Keeda läätsed rohkes vees peaaegu pehmeks ehk al dente (15–20 minutit). Samal ajal keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees 1–2 minutit. Kalla sõelale nõrguma, et need jääksid meeldivalt krõmpsud ja kauni värviga.
2. Loksuta väikeses kaanega purgis segamini kastmeained, jäta ootele.
3. Kuumuta peekoniribad pannil ja prae peekonirasvas läbi ka viilutatud sibul ja küüslauk. Lisa läätsed ja brokoli, sega kõik kastmega läbi ning serveeri kohe.