Küpsetised

Hakklihapitsa tatrajahupõhjal 

Lia Virkus, 22. mai 2017, 05:13
Hakklihapitsa tatrajahupõhjal Jaan Heinmaa
Tatrajahuga saad tervislikud pitsapõhjad, millele pane katteks hakkliha või muud meelepärast – näiteks köögivilju või tuunikalakonservi. Magus-terav tšillikaste lisab maitset ja sobib hästi tatraga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund kerkimiseks

Koostisosad
TAINAS
25 g Pärm
2 dl Käesoe vesi
5 tl Sool
0.5 tl Suhkur
0.5 dl Külpressoliiviõli
4 dl Tatrajahu
KATE
500 g Kalkuni- või kanahakkliha
Sool
Must pipar
2 dl Magus-terav tšillikaste
2 spl Pune
200 g Riivitud juust (soovitatavalt mozzarella)
2 tk Paprika (kollane ja punane)
Värsked ürdid

Valmistamine
1. Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa käesoe vesi ja õli ning hõõru segamini. Sega vähehaaval hulka jahu ja sõtku ühtlaseks tainaks. Jäta rätiku all sooja kohta tunniks kerkima.
2. Prae hakkliha pannil. Maitsesta soola ja pipra, soovi korral ka paprikapulbriga.
3. Rulli ümmargused pitsapõhjad ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
4. Määri peale tšillikastet ja puista üle riivjuustuga. Seejärel laota peale hakkliha ja maitsesta punega. Laota peale õhukesed punase paprika rõngad. Küpseta 200-kraadises ahjus 10‒15 minutit, kuni pitsad on pealt kuldpruunid.
5. Haki kollane paprika ja puista enne serveerimist pitsadele. Lisa ka värskeid ürte – basiilikut, tüümiani või rukolalehti.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee