Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund kerkimiseks
Koostisosad
TAINAS
25 g Pärm
2 dl Käesoe vesi
5 tl Sool
0.5 tl Suhkur
0.5 dl Külpressoliiviõli
4 dl Tatrajahu
KATE
500 g Kalkuni- või kanahakkliha
Sool
Must pipar
2 dl Magus-terav tšillikaste
2 spl Pune
200 g Riivitud juust (soovitatavalt mozzarella)
2 tk Paprika (kollane ja punane)
Värsked ürdid
Valmistamine
1. Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa käesoe vesi ja õli ning hõõru segamini. Sega vähehaaval hulka jahu ja sõtku ühtlaseks tainaks. Jäta rätiku all sooja kohta tunniks kerkima.
2. Prae hakkliha pannil. Maitsesta soola ja pipra, soovi korral ka paprikapulbriga.
3. Rulli ümmargused pitsapõhjad ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
4. Määri peale tšillikastet ja puista üle riivjuustuga. Seejärel laota peale hakkliha ja maitsesta punega. Laota peale õhukesed punase paprika rõngad. Küpseta 200-kraadises ahjus 10‒15 minutit, kuni pitsad on pealt kuldpruunid.
5. Haki kollane paprika ja puista enne serveerimist pitsadele. Lisa ka värskeid ürte – basiilikut, tüümiani või rukolalehti.
Kommentaarid