Kalatoitude retseptid

Forellisupp bataadiga 

Kristel Vokk, 22. mai 2017, 05:43
Forellisupp Kristel Vokk
Kunagi oli neljapäev kalapäev ‒ põhjusel, et ärgitada inimesi rohkem kala tarbima. Kala sisaldab rikkalikult väärtuslikke valke ja rasvhappeid, eriti just oomega-3 rasvhappeid, mis aitavad ennetada erinevaid elustiilihaigusi. Mereannid sisaldavad rikkalikult ka seleeni ning sõltuvalt kalast erinevaid vitamiine ja teisi mineraalaineid. Forellisupp on lihtne kombinatsioon forellist ja karotenoide sisaldavatest köögiviljadest – ikka selleks, et anda kehale erinevaid vajalikke toitaineid.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
170 g Forellifilee
100 g Porgand
100 g Bataat
6 dl Vesi
20 g Sibul
1 tl Himaalaja sool
2 spl Till

Valmistamine
1. Tükelda forellifilee, porgand ja bataat.
2. Vala vesi potti, maitsesta Himaalaja soolaga ning oota, kuni vesi keema tõuseb. Siis lisa porgand, bataat ja sibul ning 5 minuti pärast ka forellitükid. Keeda umbes 5 minutit. Maitsesta tilliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee