Kinoa, feta ja granaatõuna salatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
8. mai 2017, 02:49

Kinoa, feta ja granaatõuna salat

Kinoa on kevadiseks salatiks kerge ja tervislik valik. See rohke valgusisaldusega teravili hoiab granaatõunaseemnete, rosinate ja juustuga täiendatuna nälja pikalt eemal.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kinoa
1 tk Punane sibul
85 g Rosinad
0.5 tk Granaatõun
1 dl Hakitud koriandri-, lehtpeterselli- ja mündilehed
2 spl Sidrunimahl
2 pl Oliiviõli
1 tl Mesi
Sool
Must pipar
200 g Fetajuust
85 g Röstitud seedermänniseemned

Valmistamine
1. Keeda kinoa vastavalt pakil olevale õpetusele, nõruta ja määri näiteks ahjuplaadile jahtuma ja kuivama.
2. Jahtunud kinoa hulka sega hakitud sibul, rosinad, granaatõunaseemned ja hakitud ürdilehed. Sega sidrunimahl, oliiviõli ja mesi, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta salat vaagnale ja raputa peale juustukuubikud ning seedermänniseemned.