Kruubi, peedi ja kuumsuitsulõhe salatFoto: Jaan Heinamaa
Pille Enden 8. mai 2017 02:12
Koduse mekiga salat saab maitset mädarõikast ja sinepist. Lõhe asemel võib proovida ka muud kuumsuitsukala.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 4-5 tundi leotamiseks

Koostisosad
240 g Odra või speltakruubid
1 spl Oliiviõli
100 g Salatilehed
300 g Kuumsuitsulõhe
150 g Keedepeet
KASTE
4 spl Oliiviõli
2 spl Sidrunimahl
2 spl Mädarõigas
2 tl Täisterasinep
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pane kruubid 4–5 tunniks likku ja nõruta. Pane kruubid kastrulisse ja kalla peale külm vesi, keeda u 30–35 minutiga pehmeks.
2. Sega kastmeks oliiviõli, sidrunimahl, mädarõigas ja sinep, maitsesta soola ja pipraga. Sega nõrutatud kruubid 1 sl õliga.
3. Pane pool kruupidest ja salatilehtedest alusele. Raputa peale ülejäänud kruubid, pane peale ülejäänud salatilehed. Tükelda kala ja pane salatile, lao peale peediviilud. Nirista peale ülejäänud kaste.