Mereannid rukolasalatiga
Koostisosad
2 tk Jahutatud kalmaarituub
1 dl Piim
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Punanae tšillikaun
1 spl Riivitud ingver
100 g Rukolalehed
1 tk Suur õun
2 tk Avokaado
1 tk Laim
2 spl Õli
300 g Kooritud ja jahutatud hiidkrevetid
Sool
KASTE
1 spl Palsamiäädikas
1 tl Dijoni sinep
3 spl Oliiviõli
0.5 tl Pruun suhkur
Serveerimiseks palsamiäädikas
1 spl Sojakaste, gluteenivaba
Valmistamine
1. Lõika kalmaarituub viiludeks ja pane vähemalt 2 tunniks piima sisse likku. Haki küüslauk ja tšilli, riivi ingver peene riiviga.
2. Sega kastme ained, lisa kaussi salatilehed ja sega läbi. Lõika avokaado ja õun õhukesteks viiludeks, piserda laimimahlaga.
3. Kuumuta pannil õli, lisa küüslauk, tšilli ja ingver ning kuumuta 1 minut. Lisa nõrutatud kalmaariviilud ja krevetid ning kuumuta, kuni krevetid lähevad roosaks ja kalmaar pruunistub, pööra ümber ja kuumuta ka teiselt poolt värvi muutumiseni, maitsesta soolaga.
4. Tõsta taldrikule salatilehed, õuna- ja avokaadoviilud ning krevetid ja kalmaariviilud. Nirista peale palsamikreem.
Kommentaarid (0)