Kiudainerikkad toidud

Kiirelt marineeritud köögiviljad rohelise salatiga 

Pille Enden, 8. mai 2017, 04:42
Kiirelt marineeritud köögiviljad rohelise salatigaFoto: Jaan Heinmaa
Värvikirev salat on kõhule kerge ja sobib nii eelroaks kui ka lisandiks prae juurde. Kevadisel ajal kasuta salatilehtedeks loodusest nopitu vitamiinipomme.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Väikesed porgandid, kaalikas peet
2 dl Riisiäädikas
3 spl Suhkur
1 spl Sool
0.75 dl Oliiviõli
1 tk Värskalt pressitud sidrunimahl
1 spl Riisiäädikas
Sool
Must pipar
150 g Salatilehed
Hakitud estragon või münt

Valmistamine
1. Koori juurviljad ja lõika hästi õhukesteks viiludeks või ribadeks, seda on hea teha näiteks juurviljakoorijaga.
2. Aja 2 dl riisiäädikat, suhkur ja sool kastrulis keema. Võta tulelt ja lisa köögiviljad, lase neil u 10 minutit marinaadis pehmeneda. Nõruta.
3. Kastmeks klopi õli, sidrunimahl ja 1 sl riisäädikat ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega kaste, salatilehed ja ürdid suures kausis. Lisa marineeritud köögiviljad ning maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.