Kiudainerikkad toidud

Mandliküpsised otse Itaaliast 

Eva-Maria Liiv, 8. mai 2017, 03:34
Mandliküpsised otse ItaaliastFoto: Hele-Mai Alamaa
Seest pisut nätsked ja hästi magusad küpsised sobivad suurepäraselt kohvi kõrvale. Likööritilga, kui seda ei soovi, võid ka välja jätta.

Koostisosad
250 g Martsipanimass
150 g Peenelt purustatud mandlid
100 g Suhkur
1 spl Amaretto liköör
1 spl Laimimahl
1 tk Munavalge
KAUNISTAMISEKS
Mandlilaastud
Soovi korral tuhksuhkur

Valmistamine
1. Lõika martsipanimass viiludeks. Lisa martsipanile suhkur, liköör ja laimimahl ning töötle köögikombainis või puulusikaga segamini. Lisa munavalge ja purustatud mandlid, sega ühtlaseks tainaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile supilusikaga tainatutsud ja raputa mandlilaaste peale. Kui võimalik, pane need plaadiga pooleks tunniks külma tahenema.
2. Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta 8–10 minutit. Libista siis küpsised restile ja jahuta täielikult. Enne serveerimist võid ka tuhksuhkruga üle raputada.