Eva-Maria kohvi-PavlovaFoto: Hele-Mai Alamaa
Itaalia köök
8. mai 2017, 04:24

Eva-Maria kohvi-Pavlova

See ei ole lihtsalt Pavlova, vaid midagi hoopis peenemat ja hõrgumat. Karamellistatud pähkleid ei pea tingimata lisama, kuid nendega on üks üllatus juures!

Koostisosad
PÕHI
4 tk Munavalge
220 g Suhkur
2 tl Lahustuva kohvi pulber
KARAMELLISTATUD PÄHKLID
100 g Suhkur
100 g Kreeka või sarapuupähklid
Pisut taimeõli
PEALE
250 ml Rõõsk koor 35%
50 g Tume šokolaad
1 tl Vanillipasta
1 tl Soovi korral suhkur
Maasikad või muud marjad

Valmistamine
1. Põhja tarvis vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa ühe lusika kaupa suhkrut ja vahusta muudkui edasi. Lõpuks lisa ettevaatlikult kohvipulber ning vahusta, kuni saad hästi tugeva ja läikiva vahu. Kui katsudes sõrmede vahel enam suhkrukrudinat ei tunne, võid lõpetada.
2. Määri vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile (joonista enne potikaanega ring ette). Küpseta 120kraadises ahjus 1,5–2 tundi. Mida kauem küpsetad, seda kuivem besee tuleb. Jäta jahtuma.
3. Karamellista pähklid. Kuumuta ahi 180 kraadini ja rösti pähkleid 10 minutit, eemalda koored. Sulata paksupõhjalises potis suhkur ja sega pähklituumad selle hulka. Määri küpsetuspaber kergelt taimeõliga ja pane pähklid sinna jahtuma.
4. Vahetult enne serveerimist lao tort kokku. Vahusta koor, lisades vanillipastat ja soovi korral suhkrut. Kata jahtunud besee vahukoorega. Kaunista marjade, karamellistatud pähklite ja tükeldatud või riivitud šokolaadiga. Serveeri kohe.