Itaalia köök

Juustukook kardemoni ja kohviga 

Eva-Maria Liiv, 8. mai 2017, 02:56
Juustukook kardemoni ja kohvigaFoto: Hele-Mai Alamaa
Täiuslik ja nüansirikas, tavapärasest pisut erinev juustutort sobib hästi kuuma kohviga. Maitseb hea ka järgmisel-ülejärgmisel päeval.

Koostisosad
PÕHI
200 g Digestiivküpsised
75 g Või
TÄIDIS
900 g Maitsestamata toorjuust või ricotta
200 g Suhkur
50 g Nisujahu
4 tk Muna
3 tl Lahustuva kohvi pulber (sega tilga kuuma veega)
4 tk Kardemonikupar

Valmistamine
12 tk
1. Põhja valmistamiseks sulata või ja pruunista kergelt, et põhi saaks mõnusa karamellise meki. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vajuta puru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 170kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta välja ja jäta jahtuma.
2. Keera ahju temperatuur 180 kraadile. Täidise tarvis rösti kardemonikuprad kuumal ahjuplaadil või -pannil korralikult läbi – kohe nii, et need tõmbuvad tumedaks ja löövad praksuga lahti. Eemalda kupardest seemned ja tambi need uhmris peeneks. Vahusta toorjuust või ricotta koos suhkru, jahu, kardemonipuru ja kohviga. Vahustamist jätkates lisa ükshaaval munad.
3. Laota täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta kooki veel 65–75 minutit. Ära ehmu, kui see kerkib vahepeal nagu Pisa torn, küll ta vajub jälle tagasi. Enne söömist lase täielikult jahtuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee