Itaalia köök

Üks õige magus šokolaaditort 

Eva-Maria Liiv, 8. mai 2017, 04:47
Üks õige magus šokolaaditortFoto: Hele-Mai Alamaa
Selle tordi võiks eelmisel päeval valmis teha. Ka šokolaadivaaba võid peale (ja vahele) ära määrida. Kaunista tort aga vahetult enne serveerimist.

Koostisosad
PÕHI
50 g Kakao
250 g Pruun suhkur
125 ml Vesi
125 g Või
225 g Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillipasta
1 tl Lahustuva kohvi pulber
2 tk Muna
KATE
125 ml Vesi
30 g Pruun suhkur
300 g Šokolaad
175 g Või
KAUNISTAMISEKS
Soovi korral marjad või vahukoor

Valmistamine
12 tk
1. Põhja tarvis kuumuta paksupõhjalises potis 125 ml vett, sega hulka kakao, kohvipulber ja suhkur ning lahusta tasasel tulel. Sega juurde või, lase keema tõusta ja tõsta kõrvale. Lase pisut jahtuda.
2. Siis sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega hoolikalt. Lisa ükshaaval munad ja vanillipasta, sega taas.
3. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180kraadises ahjus 40–45 minutit. Lase vormis jahtuda.
4. Katte jaoks kuumuta potis vett ja suhkrut, kuni see täielikult lahustub. Eemalda tulelt. Lisa tükkideks murtud šokolaad ja pehme või, sulata rahulikult. Sega, kuni mass on ühtlane ja läikiv.
5. Jahtunud kook võta vormist ja kata šokolaadivaabaga. Kui soovid, võid koogi põigiti pooleks lõigata ja ka vahele šokolaadi määrida. Soovi korral kaunista marjade või vahukoorega vahetult enne serveerimist.