Rabarberi-aprikoosi pirukasFoto: Hele-Mai Alamaa
Küpsetised
8. mai 2017, 05:35

Rabarberi-aprikoosi pirukas

Mõnus pirukas rabarberi ja aprikoosidega. Või muude marjade-puuviljadega. Tee pirukaid just nii palju, kui seltskond jaksab kohe nahka pista!

Koostisosad
Lehttainas
Rabarber
Aprikoosid
Suhkur ja kaneel
Sulavõi

Valmistamine
1. Sulata lehttainas ja lõika sellest meelepärased tükid. Pintselda sulavõiga. Koori ja tükelda rabarberid, puhasta aprikoosid kividest ja viiluta. Kata viljadega tainatükid, raputa üle suhkru ja kaneeliga.
2. Määri ääred munaga ja lase 10 minutit kerkida. Kuumuta ahi 200 kraadini ning küpseta 15–20 minutit, kuni tainas on kuldne.