Ricotta-pallidFoto: Hele-Mai Alamaa
Itaalia köök
8. mai 2017, 04:29

Ricotta-pallid

Justkui lapsepõlvemaalt pärit pallikesed maitsevad eriti hästi kohe pärast valmistamist.

Koostisosad
500 g Ricotta
200 g Nisujahu
60 g Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 tk Muna
Sool
Frittimiseks päevalilleõli
Peale tuhksuhkur

Valmistamine
1. Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool. Vahusta teises kausis ricotta, munad ja sidrunimahl ühtlaseks, sega kuivainetega kokku.
2. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja hakka sinna lusikaga tainapallikesi tõstma. Friti neid 3–4 minutit, kuni pallid on kohevad, kuldsed ja tõusevad pinnale. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Libista uued lusikatäied tainast küpsema ja tee kõik pallid valmis. Jahuta pisut ja raputa siis üle tuhksuhkruga.