Kõrvitsamuffinid Eesti moodiFoto: Hele-Mai Alamaa
Küpsetised
8. mai 2017, 05:19

Suvikõrvitsamuffinid Eesti moodi

Pisut karused ja mitte nii magusad koogipoisid, mida suvikõrvitsa kõrval sobib teha ka muskaatkõrvitsast.

Koostisosad
TAINAS
200 g Täisterajahu
1.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
2 tl Kaneel
1 tl Riivitud muskaatpähkel
2 tk Muna
200 ml Piim
6 spl Taimeõli
5 spl Mesi
150 g Riivitud suvikõrvits
20 g Erinevad seemned (nt kõrvitsa-, päevalille-, linaseemned)
20 g Kaerahelbed
PURUKATE
30 g Pruun suhkur
30 g Täisterajahu
30 g Külm või
15 g Kaerahelbed
2 tl Seemned
1 tl Kaneel

Valmistamine
12 tk
1. Taina valmistamiseks sõelu ühte kaussi jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja muskaatpähkel. Sega teises kausis munad, piim, õli, mesi ja peenelt riivitud kõrvits. Kui suvikõrvits tundub väga vesine, lase sel enne kasutamist sõelal pisut nõrguda. Sega mõlema kausi sisu ning seemned-kaerahelbed kärmelt kokku.

2. Purukatte jaoks sega kõik ained näppudega kokku, nii et tekib saiapuru moodi mass. Vooderda muffinipanni pesad pabervormidega, täida poolenisti tainaga ja kata puruga. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 25 minutit.