Skandinaavia köök

Rabarber mandlikatte all 

Merrit Kiho, 8. mai 2017, 04:27
Rabarber mandlikatte allFoto: Meeli Küttim
Vaatamata külmale kevadele, saab esimesi rabarberipikukesi juba napsamas käia. Selle rootslastelt pärit retsepti puhul võlub tegijat ka veel üle kõige lihtsus. 

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
150 g Toasoe või
3 dl Kaerahelbed
3 dl Mandlijahu
1 dl Toorsuhkur
TÄIDIS
3 tk Priske rabarber
2 tl Jahvatatud kardemon
2 tl Jahvatatud ingver
1 tl Toorsuhkur
Või

Valmistamine
1. Sega või, kaerahelbed, mandlijahu ja suhkur puruseks tainaks.
2. Viiluta rabarber ja pruunista seda suhkru, kardemoni ja ingveriga pisut võis.
3. Vala segu küpsetusvormi ja pudista peale tainas. Küpseta 175kraadises ahjus 35–40 minutit. Lase jahtuda ja serveeri soovi korral jäätisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee