Rabarber mandlikatte allFoto: Meeli Küttim
8. mai 2017, 04:27
Rabarber mandlikatte all
Vaatamata külmale kevadele, saab esimesi rabarberipikukesi juba napsamas käia. Selle rootslastelt pärit retsepti puhul võlub tegijat ka veel üle kõige lihtsus.
Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
150 g Toasoe või
3 dl Kaerahelbed
3 dl Mandlijahu
1 dl Toorsuhkur
TÄIDIS
3 tk Priske rabarber
2 tl Jahvatatud kardemon
2 tl Jahvatatud ingver
1 tl Toorsuhkur
Või
Valmistamine
1. Sega või, kaerahelbed, mandlijahu ja suhkur puruseks tainaks.
2. Viiluta rabarber ja pruunista seda suhkru, kardemoni ja ingveriga pisut võis.
3. Vala segu küpsetusvormi ja pudista peale tainas. Küpseta 175kraadises ahjus 35–40 minutit. Lase jahtuda ja serveeri soovi korral jäätisega.
Kommentaarid (0)