Kalatoitude retseptid

Jalopenoga marineeritud räimed 

Merrit Kiho, 8. mai 2017 04:17
Jalapenoga marineeritud räimedFoto: Andra Kalda
Telefon heliseb ja kui selle vastu võtan, hõikab naabriproua, et kohe jõuab räimekaupmees küla manu. Haaran kiirelt sobiva nõu, unustan kingadki jalga panna ja lippan üle hommikukastese õue Helve aia taha. „Külamutid” juba kohal – hea põhjus värskemad uudised ära rääkida ja ära kuulata. Mind nähes küsitakse uudishimulikult, mis ma räimest teha plaanin. Kuuldes, et ajan kalad „tuliseks”, on vastuseks pikk vaikus ...

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Värsked räimed
Sool
3 tk Muna
Nisujahu
Oliiviõli
MARINAAD
1 l Vesi
1 tk Õhukeselt viilutatud porgand
1 tk Õhukeselt viilutatud sibul
1.5 spl Meresool
3.5 spl Suhkur
2 spl Äädikas 30%
3 tk Viilutatud jalopenokaun
10 tk Kergelt uhmerdatud vürtsitera
10 tk Pipratera
8 tk Kergelt uhmerdatud kadakamari
8 tk Nelgitera
4 tk Loorberileht

Valmistamine
1. Puhasta räimed, loputa külma veega, nõruta ja aseta kaussi. Raputa peale pisut soola ja lase tunnike seista.
2. Keeda marinaadi tasasel tulel 5–6 minutit.
3. Paneeri räimi munas ja jahus. Prae oliiviõlis kuldpruuniks ja tõsta marinaadi. Lase jahtuda ja võid juba mekutada. Uuel päeval on veel paremad.