Kurgisupp jogurtilisandigaFoto: Kristi Metsa
Taimetoidu retseptid
8. mai 2017, 03:46

Kurgisupp jogurtilisandiga

Kui kurke on väga palju ja hoidiseid enam sahvrisse ei mahu, valmista peenemaitseline kurgisupp. Palsamiäädikas ja mineraalvesi annavad sellele nii hea maitse kui huvitava kihiseva tekstuuri. Küüslaugune jogurtilisand on täpiks i peal! Kui võimalik, lase lisandil tunnike külmas maitsestuda.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ (soovitatavalt) 1 tund külmas

Koostisosad
600 g Värske kurk
2 spl Värske hakitud till
1 tk Roheline paprika
2 dl Mullidega mineraalvesi
1 tk Väike sibul
6 spl Valge palsamiäädikas
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud piprasegu
JOGURTILISAND
1.5 dl Paks maitsestamata jogurt
1 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Värske till
1 tl Suhkur
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine
Tükelda kurgid ja paprika. Lisa kõik ülejäänud ained ja töötle nuimikseriga ühtlaseks seguks. Tõsta supp lisandi valmistamise ajaks külmkappi.
JOGURTILISAND
Purusta küüslauk ja haki till. Sega kõik koostisosad kokku. Serveerimisel jaga lisandit võrdselt igale portsjonile.