Aasiapärane kaussFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
1. mai 2017, 03:24

Aasiapärane kauss

Särtsakas kausitäis, milles kõik koostisained omal kohal. Lihtne, kiire ja maitsev!

Kogus: ühele

Koostisosad
50 g Veisehakkliha
4 tk Brokoliõisik
0.5 tk Porgand
50 g Keedetud pruuni riisi nuudlid
1 spl Seesamiseemned
Värske koriander
Sool
Must pipar
KASTE
1 spl Värskelt pressitud laimimahl
0.5 tk Tšillihelbed
1 tl Seesamiõli (soovi korral)
1 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Sega kastmeks kokku sojakaste, laimimahl, tšillihelbed ning soovi korral ka seesamiõli. Jäta kaste ootele.
2. Prae veisehakkliha pannil küpseks, selleks kulub 2–3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lase vesi kastrulis keema ja blanšeeri brokoliõisikuid minuti jagu. Nõruta. Riivi või ribasta porgand.
3. Jaota kaussi pruuni riisi nuudlid, hakkliha, brokoliõisikud ja porgand. Puista köögiviljadele seesamiseemneid. Nirista toidule kastet ja kaunista koriandrilehtedega.