Kevadine kaussFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
1. mai 2017, 02:49

Kevadine kauss

Kevadiselt värske eine saab toekust munast. Kui jätad munakollase pehmeks, muutub see kausitäit segades mõnusalt kreemjaks kastmeks.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Muna
1 dl Keedetud pruun riis
2 tk Redis
1 spl Idandid
Hakitud roheline sibul
Sool
Must pipar
5 vart Spargel
1 peotäis Suhkurherned
KASTE
2 spl Maitsestamata jogurt
1 spl Hakitud till

Valmistamine
1. Valmista kõigepealt kaste. Sega till jogurtiga, maitsesta soolaga. Jäta ootele.
2. Lõika sparglivartelt alumine osa ära (neid saad kasutada mujal, näiteks püreesupis), selles toidus vajad ainult ülemisi õisikupoolseid varreosi.
3. Kuumuta vesi kastrulis keema ning blanšeeri suhkruherneid ja spargleid 1 minut. Nõruta kuumast veest ja tõsta hetkeks jääkülma vette. Nõruta taas.
4. Prae munast härjasilm. Viiluta redised. Jaota kaussi riis, sparglid, suhkruherned, praetud muna, redised ja idandid. Tõsta juurde kaste. Puista peale rohelist sibulat. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kausitäis enne söömist läbi.