Kiudainerikkad toidud

Toortatar jogurti, marjade ja seemnetega 

Mari-Liis Ilover, 1. mai 2017, 02:11
Toortatar jogurti, marjade ja seemnetega Mari-Liis Iloveer
Kui toortatart öö läbi vees leotada, muutub see parasjagu pehmeks, andes samas hamba all mõnusat krõmpsu. Kuumutamata toortatras säilivad ka selle rohked kasulikud omadused. Energiat andev, maitsev ja tervislik kausitäis sobib hommikuseks akude laadimiseks ülihästi.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 dl Toortatar
1.5 dl Vesi
180 g Maitsestamata jogurt
0.5 tk Õun
Mesi või vahtrasiirup
Peale pähklid, seemned, marjad, puuviljad jms

Valmistamine
1. Tõsta tatar kaussi, vala peale vesi ja jäta ööseks külmkappi ligunema. Hommikul nõruta tatar vedelikust ja loputa sõelal.
2. Sega tatraterad jogurtiga. Riivi õun ja sega hulka. Lisa maitse järgi mett või vahtrasiirupit. Jaga kaussidesse.
3. Tõsta peale head-paremat, mis sul kodus leidub: marju (kui külmutatud, ära unusta neidki õhtul sügavkülmast külmikuossa sulama tõsta), seemneid, pähkleid, kakaonipse. Võid kasutada ka gojimarju või hakitud kuivatatud puuvilju ning troopilisi värskeid puuvilju. Nirista kõige peale veel veidi mett või vahtrasiirupit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee