Kiudainerikkad toidud

Värviline lõhesalat 

Erik Orgu, 1. mai 2017, 03:21
Värviline lõhesalatFoto: Britt Paju

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
125 g Lõhefilee
1 tl Rafineeritud kookosrasv
2 tk Redis
0.5 tk Väiksem porgand
0.25 tk Paprika
0.5 tk Lühike kurk
20 g Jääsalat
KASTE
2 spl Külmpresitud oliiviõli
1 tl Hakitud till
Sidrunimahl
Mesi
Sool

Valmistamine
1. Tükelda kala paari sentimeetri paksuseks ja küpseta pannil kookosrasvas keskmisel kuumusel 2–3 minutit, maitsesta soolaga.
2. Kastme valmistamiseks sega kausis oliiviõli sortsu sidrunimahlaga, maitsesta mee, tilli ja soolaga.
3. Lõika redis, porgand, paprika ja kurk õhukesteks viiludeks ning laota köögiviljad taldrikule. Aseta neile lõhetükid ja vala ühtlaselt peale kaste.
HEA TEADA!
Kookosrasv sobib praadimiseks hästi, kuna talub tugevamatki kuumust.