Küpsetised

Filotainarullid Kreeka pähkli täidisega 

Eva-Maria Liiv, 8. mai 2017, 03:53
Filotainarullid Kreeka pähkli täidisegaFoto: Hele-Mai Almaa
Filotainas nõuab kiireid ja nobedaid näppe. See on selline kevadrull, mida peened daamid saavad kohvi kõrvale ampsata. Ja lastele ka väga maitseb.

Koostisosad
90 g Määrimiseks sulatatud või
Peale tuhksuhkur
4 lehte Filotainas
TÄIDIS
175 g Kreeka pähklid
3 spl Rumm (või brändi)
1 tl Tuhksuhkur

Valmistamine
20-30 tk
1. Täidise tarvis purusta Kreeka pähklid köögikombainis. Lisa rumm ja suhkur, nii et saad ühtlase pasta. Edasi vajad nobedaid näppe. Kata filotainalehed niiske köögirätikuga. Pane küpsetuspaber pannile ja pintselda üle sulatatud võiga. Ja hakka rulle tegema. Tuleb olla väga ettevaatlik ja kiire, sest lehed purunevad ja kuivavad kiiresti. Lõika tainalehed umbes 10 cm laiusteks ribadeks.
2. Pintselda sulavõiga. Ühte riba äärde pane täidis, kata selle küljed tainaga ja hakka „kevadrulli” keerama. Tainakihte peaks jääma umbes 4-5. Vaim peab valmis olema, kõike tuleb kiiresti teha. Kui kõik rullid valmis, pintselda veel sulavõiga üle.
3. Küpseta 170-kraadises ahjus 30 minutit, kuni rullid on kuldpruunid. Lase jahtuda ja enne serveerimist raputa üle ohtra tuhksuhkruga. Tõsistele maiasmokkadele.