Ahjukala ja -juurikad karulaugupestoga
Kiudainerikkad toidud
8. mai 2017, 03:16

Ahjukala ja -juurikad karulaugupestoga

Õhtusöök valmib lihtsalt, kui paned kala ja juurikad ahju koos küpsema. Tänu karulaugupestole tõeliselt hõrk kõhutäis!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suur valge kala filee (saida, tursk või koha)
300 g Porgand
300 g Pastinaak
300 g Peet
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Hea oliiviõli
2 tl Vahemerelised kuivatatud ürdid
1 tk Väike sidrun
1 dl Karulaugupesto
Meresool
Must pipar
3 spl Karulaugupesto serveerimiseks

Valmistamine
1. Koori juurviljad, lõika suurteks piklikeks kangideks (peedid võid tükeldada ka õhukesteks sektoriteks). Juurikatükid võiksid olla enam-vähem ühesuurused, et kõik ühel ajal küpseks saaksid.
2. Koori küüslauguküüned ja lõika seibideks, tõsta koos juurikatega ahjupannile. Nirista peale head oliiviõli ning puista üle meresoola ja vahemereliste
kuivatatud ürtidega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.
3. Lükka juurikad panni äärtesse ja tõsta plaadi keskele kalafilee. Maitsesta soola ja pipraga, pigista sidrunist mahla peale ja kata pestoga. Küpseta veel 15–20 minutit või kuni kala ja juurikad on küpsed. Nirista peale veel karulaugupestot.