Kiudainerikkad toidud

Kuldne kõrvitsa-kitsejuustusai hirsi- ja riisijahuga 

Tuuli Mathisen, 24. aprill 2017, 02:33
Kuldne kõrvitsa-kitsejuustusai hirsi- ja riisijahugaFoto: Tuuli Mathisen
Kuldne kõrvitsasai pakub põnevat ja väga mõnusat maitseelamust.

Koostisosad
3 dl Veski Mati Hirsijahu
2 dl Veski Mati Riisijahu
1 tl Sooda
2 tl Küpsetuspulber
1 spl Mesi
Sool
1 tk Muna
0.5 dl Päevalilleõli
2.5 dl Maitsestamata jogurt
150 g Pehme tükkideks murtud kitsejuust
3 dl Peenelt riivitud kõrvits
Värskelt hakitud tüümian
Kõrvitsaseemned

Valmistamine
1 päts
1. Sega jahud, sooda, küpsetuspulber ja sool. Klopi teises kausis muna lahti, lisa sinna jogurt, õli, riivitud kõrvits ning mesi. Sega kõik läbi ja ühenda siis kuivaineseguga. Lisa murendatud kitsejuust ja hakitud tüümian.
2. Kalla tainas võiga määritud leivavormi, puista peale kõrvitsaseemneid ja küpseta 170–180-kraadises ahjus 50–60 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Jahuta umbes 5 minutit vormis ja kalla siis sai jahutusrestile.