Külluslik šokolaadi-tatrajahu-mandlikookFoto: Tuuli Mathisen
Nädala kook
24. aprill 2017, 03:11

Külluslik šokolaadi-tatrajahu-mandlikook

Pähklise mekiga tatrajahu koos mandlijahuga moodustab luksusliku koogipõhja. Viimase maitselihvi saad lisada nii, et peidad šokolaadikihi alla veel ka mõne hapuka marjamoosi kihi – näiteks pohladest, vaarikatest või jõhvikatest.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
KOOGIPÕHI
2.5 dl Veski Mati Tatrajahu
2.5 dl Jahvatatud mandlid
Sool
2 spl Rafineerimata roosuhkur
100 g Sulavõi
ŠOKOLADITÄIDIS
200 g Vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaad
2 spl Rõõsk koor 35%
100 g Toasoe või
3 tk Toasoe muna
1 dl Rafineerimata roosuhkur
0.5 tl Kaneel
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine
1. Põhja jaoks sega omavahel tatrajahu, jahvatatud mandlid, sool ja suhkur. Lisa sulatatud või ja sega kõik läbi. Suru tainapalliks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhjale. Suru tainas näppude abil küpsetusvormi põhjale ja külgedele. Aseta jahedasse umbes 30 minutiks. Küpseta põhja 170–180 kraadini kuumutatud ahjus 15–20 minutit.
2. Tõsta kastrulisse koor, või ja tükeldatud šokolaad ning sulata hästi vaiksel kuumusel või veevannil, kuni kõik on sulanud. Sega ühtlaseks, lisa kaneel ja hoia soojas. Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga tugevaks vahuks. Sega šokolaadisegu ja vahustatud mune ettevaatlikult alt üles tõstes, kuni segu on ühtlane.
3. Kalla täidis põhjale, lükka spaatliga ühtlaselt laiali ja küpseta 15–20 minutit, kuni koogi keskossa torgatud tikk jääb puhtaks. Jahuta enne, kui vormist välja võtad