Magus banaanikookoseleivake riisi- ja hirsijahugaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
24. aprill 2017, 04:58

Magus banaani-kookoseleivake riisi- ja hirsijahuga

Magus ja maitsev troopilise loomuga leivake sobib hästi nii neile, kes väldivad gluteeni ja laktoosi, kui ka veganitele. Hirsijahu annab leivakesele põneva maitsenüansi ja küpsetisega maiustades võid sealjuures käe ilma süümepiinadeta teisegi viilu järele sirutada.

Koostisosad
5 tk Hästi küps banaan
2.5 dl Mandlipiim
1 dl Agaavisiirup
1 dl Sulatatud kookosrasv
3 spl Chia-seemned
1 spl Õunaäädikas või sidrunimahl
1 spl Vanillisuhkur
3 dl Veski Mati Hirsijahu
2 dl Veski Mati Riisijahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Sooda
1 tl Ksantaankumm (leiab näiteks Piprapoest)
1 tl Sool
Jahvatatud muskaat
3 dl Kookoshelbed

Valmistamine
1 magus leivake
1. Suru neli banaani kausis kahvliseljaga puruks. Sega banaanidele juurde mandlipiim, agaavisiirup, kookosõli ja õunaäädikas. Teises kausis sega kõik kuivained, v.a kookoshelbed. Ühenda mõlemad segud. Sega kõik ühtlaseks ja lisa siis ka kookoshelbed.
2. Määri suurem keeksivorm kookosrasvaga ja kalla tainas vormi. Lükka lusika või spaatliga ühtlaselt laiali. Koori ja tükelda viimane banaan ning tõsta banaani tükid tainale. Küpseta 170–180 kraadi juures 45–55 minutit, kuni leivakese sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Jahuta umbes 5 minutit, enne kui banaanileivakese vormist välja kallad. Säilita jahedas