Sealiha retseptid
28. aprill 2017, 05:12

Ahjus grillitud seakarbonaad röstitud kartulitega

Pole midagi paremat isuäratavast grill-liha aroomist Sinu köögis!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
RÖSTITUD KARTULID
1 kg Kartulid, 2 cm viiludeks lõigatud
1 sl Rapsiõli
2 sl Kartulimaitseainet
SEAKARBONAAD
750 g Seakarbonaad
1 sl Rapsiõli
1 sl Liha üldmaitseaine
FETAKASTE
85 g Feta
2 dl Kreeka jogurt
0.5 tk Küüslauguküüs, riivitud
2 sl Oliiviõli
1 sl Sidrunimahl
0.25 tl Jahvatatud musta pipart
0.25 tl Soola

Valmistamine
Röstitud kartulid:
1. Eelsoojenda ahi 250 °C.
2. Sega suures kausis omavahel kartulid, õli ja kartulimaitseaine.
3. Laota kartulid ühtlaselt suurele ahjupannile ja küpseta 30 min, kuni kartulid on pehmed ja kuldpruunid.
Ahjus grillitud seakarbonaad:
1. Puista karbonaadile lihamaitseainet.
2. Kuumuta pannil õli ja prae liha keskmisest kõrgemal kuumusel, kuni karbonaad hakkab pruunistuma, umbes 2 min ühe külje kohta. Aseta seejärel ahjuvormi ja küpseta liha ahjus veel 8 min.
Fetajuustukaste:
1. Püreesta kõik koostisosad köögikombainis ühtlaseks kastmeks. Hoia kuni serveerimiseni külmikus.
Serveeri tomatisalatiga.