Linnuliha retseptid

Ahjus küpsetatud kanafilee röstitud juurviljade ja kartulitega 

Toidutare, 28. aprill 2017, 06:58
Lisa oma kanale vürtsi maitsetega, mida kõik armastavad!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
JUURVILJAD JA KARTULID
2 tk Porgand, kooritud ja 2 cm tükkideks lõigatud
400 g Kartul, pooleks lõigatud
400 g Peet, 2 cm tükkideks lõigatud
1 tk Punane sibul, 1 cm tükkideks lõigatud
2 tk Pastinaak, 2 cm tükkideks lõigatud
2 sl Rapsiõli
2 sl Kartulimaitseainet
KANAFILEED
4 tk Kanafilee
2 sl Rapsiõli
1 sl Broilerimaitseaine
JOGURTI-KÜÜSLAUGUKASTE
0.5 küünt Küüslauk, riivitud
2 dl Maitsestamata Türgi jogurt
1 sl Sidrunimahl
0.25 tl Soola

Valmistamine
Eelsoojenda ahi 250 °C.
Juurviljad ja kartulid:
1. Sega suures kausis tükeldatud juurviljad õli ja kartulimaitseainega.
2. Aseta juurviljad ühtlaselt ahjuplaadile ja rösti ahjus, kuni nad on pehmed ja kuldpruunid, u 30 min.
Kanafileed:
1. Määri kanafileesid õliga ning puista mõlemalt poolt broilerimaitseainega üle.
2. Aseta kana ahjuvormi ning küpseta ahjus 12 min.
Jogurti-küüslaugukaste:
1. Sega omavahel küüslauk, sool, jogurt ja sidrunimahl.
Serveeri salatiga.