Mandlipallid kartuli-maapirnipüreegaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
24. aprill 2017, 04:24

Mandlipallid kartuli-maapirnipüreega

Lihapalli välimusega, aga lihata mandlipallid on hõrgud ja head, tervisele suur pai. Maapirnikartulipudrust saame rauda ja kasulikku inuliini, mis on hea meie kõhule. Mandlipallid on mõnusad ampsud ka suupistelauale!

Koostisosad
MAAPIRNI-KARTULIPUDER
12 tk Kartul
4 tk Maapirn (võib asendada ka porgandi või kõrvitsaga)
3 spl Või või sorts oliiviõli
MANDLIPALLID
200 g Mandlid
1 dl Suured valged keedetud või konserveeritud oad või kikerherned
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Väike sibul
0.5 tl Sool ja must pipar
1 peotäis Päikesekuivatatud tomatid
1 dl Riivitud juust
2 tk Muna
0.5 dl Riivsai
Kookoserasv või õli praadimiseks
SERVEERIMISEKS
Pohlamoos
Aurutatud lillkapsas-brokoli

Valmistamine
1. Koori ja tükelda kartulid ja maapirnid, keeda väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks. Purusta samal ajal mandlid, oad, sibul, küüslauk, maitseained, päikesekuivatatud tomatid ja juust ühtlaseks tainaks. Lisa riivsai ja muna, sega ühtlaseks ning lase paar minutit paisuda. Tainas peab jääma vormitav. Lisa vajadusel veel riivsaia. Vormi u 40 väikest palli ja pruunista keskmisel kuumusel pannil.
2. Nõruta suurem osa kartulite keeduveest kaussi ning tambi kartulid ja pirnid pudruks. Maitsesta soola ja õli või võiga. Tarviduse korral lisa veel keeduvett, kuni saad parajalt kreemja püree. Serveeri mandlipallide, pohlamoosi ning aurutatud brokoli ja lillkapsaga.