Kevadine köögiviljasupp pistougaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
24. aprill 2017, 02:01

Kevadine köögiviljasupp pistou'ga

Kerge köögiviljasupp saab veelgi tervislikum, kui see soola asemel maitsestada maitsepärmiga. Lõuna-Prantsusmaalt Provence’ist pärit pistou on basiilikukaste, mis supile värske ürdise maitse annab.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Suur porgand
2 tk Varssellerivars
1 tk Küüslauguküüs
300 g Suvikõrvits
200 g Rohelised aedoad
200 g Pasta
400 g Valged konservoad
5 spl Maitsepärm
Must pipar
PISTOU
3 spl Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
3 spl Maitsepärm
Must pipar
2 suurt peotäit Värske basiilik

Valmistamine
1. Koori porgandid ja lõika viiludeks, viiluta varsseller ja küüslauguküüned. Kalla kastrulisse 1,5 l vett, aja keema ning lisa porgandid, seller ja küüslauk. Keeda 10 minutit, siis lisa viilutatud suvikõrvits ja rohelised oad ning keeda veel 5 minutit.
2. Lisa pasta ja keeda paar minutit vähem, kui pakendil oleval õpetusel kirjas. Lisa nõrutatud oad ja kuumuta läbi.
3. Valmista vahepeal pistou: püreeri basiilikulehed koos õliga, lisa hakitud küüslauk ning maitsesta pipra ja maitsepärmiga. Sega supisse vahetult enne serveerimist. Maitsesta supp maitsepärmiga.