Küpsetamata magustoidud

Astelpaju-semifreddo 

Ingrem Raidjõe, 17. aprill 2017, 03:16
Astelpaju-semifreddoFoto: Meeli Küttim

Kogus: neljale

Koostisosad
3 tk Munakollane
3 spl Suhkur
150 ml Värske astelpajumahl
200 ml Rõõsk koor 35%
ASTELPAJUTARRETIS
300 ml Värske astelpajumahl
2 tk Želatiinileht

Valmistamine
1. Vahusta munakollased suhkruga, lisa astelpajumahl ja kuumuta veevannil pidevalt segades, kuni mass hakkab paksenema. Jahuta kiiresti jäävees ja sega vahustatud 35% koorega. Vala portsjonid silikoonvormidesse (sobib ka toidukilega vooderdatud kohvitass) ja tõsta 3–4 tunniks sügavkülma. Tõsta dessert pool tundi enne serveerimist tavalisse külmikusse. Semifreddo tähendab tõlkes poolkülmunut, seega ei tohi magustoit olla serveerides tugevalt külmunud.
2. Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit. Kuumuta 50 ml mahla väikeses kastrulis veevannil, lisa paisunud želatiinilehed ja sulata. Võta kastrul tulelt. Lisa segades ülejäänud mahl nin vala magustoidutaldrikutesse tarretuma. Enne serveerimist kummuta semifreddo vormidest tarretisele, kaunista ja serveeri.