Kiudainerikkad toidud

Spinati-ricotta-ravioolid salveivõiga 

Ingrem Raidjõe, 17. aprill 2017, 04:07
Spinati-ricotta-ravioolid salveivõigaFoto: Meeli Küttim

Kogus: neljale

Koostisosad
VÄRSKE PASTA
400 g Nisujahu
4 tk Suur muna
Sool
1 spl Oliiviõli
TÄIDIS
200 g Spinat
250 g Ricotta
1 tk Muna
60 g Riivitud parmesan
Hakitud küüslauk
Petersell, basiilik
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel
SALVEIVÕI
80 g Või
10 tk Salveileht
40 g Parmesan

Valmistamine
1. Sega pastataina koostisosad ja sõtku elastseks siledaks palliks. Kata niiske rätikuga ja jäta puhkama.
2. Blanšeeri spinatit kuumas vees umbes 2 minutit. Ehmata jääkülma veega, nõruta ja pigista liigne vedelik välja. Sega kõik täidise koostisosad omavahel. Maitsesta.
3. Võta rullimiseks korraga veerand kogust pastatainast. Alusta pastamasina kõige laiemast vahest, lastes taina sealt kolm korda läbi, seda iga kord pooleks voltides. Edasi vähenda rullide vahet iga kord ühe numbri võrra. Rulli pastamasina abil tainast õhukesed lehed.
4. Tõsta täidis portsjonitena poolele tainale, tõsta ülejäänud tainas peale ja sulge pätsikesed selliselt, et täidis ei vajuks kokkusurutava taina vahele ning et üleliigne õhk tuleks ravioolide seest enne sulgemist välja.
5. Aja potis 2 liitrit vett keema, lisa sool ja tõsta ravioolid potti. Keeda 5 minutit, et pasta keeks läbi.
6. Pane pannile tükk võid ja salveilehed ning kuumuta, kuni kõik hakkab mõnusalt mullitama. Prae lehti võis paar minutit. Tõsta samale pannile ravioolid, liiguta neid, lisa riivitud parmesan ja raputa panni, et ravioolid oleksid ühtlaselt võikastmega kaetud. Serveeri kohe koos riivitud parmesaniga