SuvikõrvitsavormFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
17. aprill 2017, 04:53

Suvikõrvitsavorm

Vaid neljast koostisosast valmiv mahlane vorm või põhjata pirukas maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. Väiksema rasvasusega juustu kasutades saad vähem rammusa vormi.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 45 minutit küpsetamiseks

Koostisosad
600 g Suvikõrvits
3 tk Muna
300 ml Piim
200 g Riivitud juust
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika suvikõrvitsast võimalikult õhukesed viilud. Tõsta sõelale, puista peale 2 sl soola, sega läbi ja lase 15–20 minutit seista. Vala suvikõrvits puuvillasele köögirätikule või kaheks kokku pandud marlile. Keera nutsakaks kokku ja vääna välja nii palju vett kui võimalik.
2. Laota pool suvikõrvitsast u 24 cm (mitte lahtikäiva!) vormi põhja. Puista peale 50 g riivitud juustu. Laota juustule ülejäänud suvikõrvits.
3. Vispelda munad kausis piimaga lahti. Maitsesta pipraga. Sega hulka 100 g juustu. Vala segu vormi. Puista kõige peale ülejäänud 50 g juustu.
4. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 45 minutit. Ära unusta kõrvale pakkuda värsket rohelist salatit!