Kiudainerikkad toidud

Avokaados küpsenud muna 

Mari-Liis Ilover, 10. aprill 2017, 05:44
AvokaadomunaFoto: Mari-Liis Ilover
Lihtne ja lausa geniaalne suupiste, mis koosneb vaid kahest, kuid see-eest väga väärtuslikust koostisainest. Söö hommikusöögiks või väikese vahepalana.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Avokaado
4 tk Vutimuna
Sool
Must pipar
Soovi korral veel nt tšillihelber, Cayenne’i pipar, riivitud parmesan, krõbedaks praetud peekonitükid, külmsuitsulõhe, murulauk, till jm

Valmistamine
1. Poolita avokaadod pikkupidi. Eemalda kivi. Vutimunad peaksid avokaadokivist jäänud õnarusse ilusasti ära mahtuma. Kui aga soovid kasutada kanamune, uurista süvendit lusikaga veidi suuremaks.
2. Lõika avokaadopoolikute alt õhuke lõik koort ära, et avokaadod ei vajuks viltu. Tõsta ahjuplaadile või -vormi. Löö igasse avokaadosse lahti üks vutimuna. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 210 kraadi juures umbes 10 minutit või kuni muna saavutab soovitud küpsusastme.
3. Võta ahjust ja naudi kohe, lihtsalt koore seest süües. Võid lisada midagi retseptis loetletud lisanditest ja maitseainetest.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee