Kiudainerikkad toidud

Shakshuka 

Mari-Liis Ilover, 17. aprill 2017, 04:36
ShakshukaFoto: Mari-Liis Ilover
Lõbusa nimega toidu taga peidab end üks ütlemata maitsev, tervislik ja hõlpsalt valmiv araabiapärane panniroog. Tomatikastmes küpsetatud munad sobivad suurepäraselt nädalavahetuse hommikutesse.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane paprika
2 spl Oliiviõli
1 tl Paprikapulber
1.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.5 Tšillihelbed
1 spl Suhkur
1 tl Sool
400 g Kikerherned
400 g Purustatud tomatid
4 tk Muna
70 g Fetajuust
Must pipar
Värske petersell või koriander

Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk, puhasta ja tükelda paprika. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul, küüslauk ja paprika ning prae nõrgal kuumusel, kuni sibul ja küüslauk on läbipaistvad. Maitsesta paprikapulbri, vürtsköömnete, tšillihelveste, suhkru ja soolaga.
2. Nõruta kikerherned, loputa külma vee all sõelal. Lisa koos purustatud tomatitega pannile. Lase 5 minutit vaikselt ilma kaaneta podiseda. Kui tundub, et kaste on liiga paks, lisa veidi vett.
3. Lükka lusikaga tomatikastmesse madalad süvendid ja löö neisse ükshaaval munad. Pane pannile kaas peale ja lase munadel hüübida 5–10 minutit, olenevalt sellest, millist küpsusastet soovid (mulle meeldib, kui valge on hüübinud, kuid kollane veel vedel). Puista valmis roale fetajuustu ja värskeid ürte. Jahvata peale musta pipart.