Taimetoidu retseptid

Rohelised köögiviljad upumunaga 

Mari-Liis Ilover, 17. aprill 2017, 04:30
Rohelised köögiviljad upumunagaFoto: Mari-Liis Ilover
Lihtne ja maitsev kausitäis rohelist headust. Kui jätad pošeerimisel munakollase vedelaks, valgub see justkui kastmena köögiviljadele. Pošeeritud muna asemel võid rooga pakkuda ka härjasilmaga.

Kogus: kolmele

Koostisosad
10 tk Minispargli vars
200 g Brokoliõisikud
50 g Beebispinat
3 spl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
3 tk Muna
1 tk Avokaado
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika sparglivarred väiksemateks juppideks, tipud jäta eraldi terveks. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa brokoliõisikud, spargel ja spinat.
2. Pigista sidrunipoolikust peale mahl (esialgu vähem, saad hiljem soovi korral hapusust lisada), maitsesta soola ja pipraga. Prae segades nõrgal kuumusel umbes 5 minutit. Brokoli ja sparglid peaksid jääma krõmpsud, spinat “kokku kukkunud”.
3. Pošeeri ükshaaval munad. Selleks löö munad väikestesse vormidesse või kohvitassi lahti. Kuumuta kastrulis vesi keema. Tekita lusikaga mööda poti äärt tõmmates vee keskele keeris. Poeta muna ettevaatlikult keerise keskele. Jälgi, et vesi keeks nüüd vaikselt, muidu jääb munavalge helbeline. Pošeeri muna 2–4 minutit vastavalt sellele, millist küpsust soovid. Tõsta vahukulbiga veest välja taldrikule ootele.
4. Tõsta köögiviljad pannilt taldrikule või kaussi. Puhasta ja tükelda avokaado, tõsta köögiviljadele. Kõige peale aseta pošeeritud muna. Puista munale soola(helbeid) ja värskelt jahvatatud pipart.