Kiudainerikkad toidud

Kihiline avokaado-laimimagustoit 

Erle Jõema, 4. aprill 2017, 11:47
Kihiline avokado-laimimaguFoto: Tuuli Mathisen
Magustoit, mille peab valmistama eelmisel päeval ja pisut aega enne serveerimist külmikust välja võtma. Roosivee võid ka ise valmistada oma aia rooside õielehtedest. Selleks aseta õielehed kuumakindlasse kaussi, vala peale keev vesi ja lase tõmmata üle öö. Hommikul kurna. Ülejääki kasuta näotoonikuna.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + külmutamisaeg

Koostisosad
PÕHI
50 g Mandlid
100 g Datlid
0.5 tl Vanilliekstrakt
0.5 tl Roosi - või tavaline vesi
KATE
1 tk Avokaado
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
2 tl Agaavisiirup
20 g India pähklid
0.5 tl Roosivesi

Valmistamine
1. Põhja tegemiseks pane kõik ained blenderisse ja purusta. Suru mass klaaside või purkide põhja ja külmuta.
2. Katte valmistamiseks koori avokaado, eelmada kivi ja viiluta viljaliha. Pane kõik koostisained blenderisse ja purusta kreemjaks.
3. Määri kate külmunud põhjale ning kaunista laimi ja marjadega. Külmuta üle öö. Kui soovid teha avokaado-laimikooki, siis suru põhi 20-sentimeetrise läbimõõduga vormi.