Ingverikrevetid rukolasalatigaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
17. aprill 2017, 05:19

Ingverikrevetid rukolasalatiga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
INGVERIKREVETID
2 spl Õli
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punane tšillipiprakaun
2 spl Riivitud ingver
300 g Kooritud hiidkrevetid
RUKOLASALAT
100 g Rukolalehed
1 tk Suur õun
2 tk Avokaado
1 tk Laim
KASTE
0.5 spl Palsamiäädikas
1 tl Dijoni sinep
3 spl Oliiviõli
0.5 tl Pruun suhkur
0.5 spl Sojakaste, gluteenivaba
SERVEERIMISEKS
Palsamiäädikakreem

Valmistamine
1. Haki küüslauk ja tšilli. Riivi ingver peene riiviga.
2. Sega kastmeained kausis. Lisa salatilehed ja sega läbi.
3. Viiluta avokaado ja õun ning piserda üle laimimahlaga.
4. Kuumuta pannil õli. Lisa küüslauk, tšilli ja ingver ning kuumuta 1 minut. Lisa pannile krevetid ja kuumuta, kuni värv muutub roosaks. Pööra ümber ja kuumuta ka teiselt poolt värvi muutumiseni. Maitsesta soolaga.
5. Tõsta taldrikule salatilehed, õuna- ja avokaadoviilud ning krevetid. Nirista peale palsamiäädikakreem.