Hommikusöögi retseptid

Keedetud munad spargliga 

Tuuli Mathisen, 17. aprill 2017, 04:11
Keedetud munad spargliga Tuuli Mathisen
Ideaalne kerge hommikusöök, mis valmib kiiremini kui traditsiooniline puder ning pakub maitseelamusi kõigile, kes peavad lugu tervislikust ja toitvast söögist. Sparglit võib valmistada kiirelt soolaga maitsestatud vees keetes, aurutades või siis pannil, grillil või ahjus kiirelt kuumust läbi lastes. Kuumtöödelda tuleks sparglit pigem vähem kui rohkem ‒ parim on kergelt krõmpsuv tulemus. Soovi korral võib sparglile enne pannile panemist veel toorsuitsusinki ümber keerata.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 peotäis Värsked sparglid, vajadusel alumine puitunud osa kartulikoorimisnoaga ära kooritud
1 tk Muna (4-5 min keedetud)
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Värskelt pressitud sidrunimahl
Röstitud sai

Valmistamine
1. Koori vajadusel sparglivarte alumine puitunud osa ära. Väga värsketel ja noortel sparglitel ei ole seda vaja teha. Piserda sparglivarsi oliiviõliga, maitsesta vähese soola ja pipraga ning aseta mõneks minutiks 200 kraadini kuumutatud ahju või grillile.
2. Valmis sparglitele piserda veidi sidrunimahla. Serveeri värskelt keedetud munade ja röstitud saiaga ning süües kasta sparglivarsi vedela munakollase sisse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee