Kiudainerikkad toidud

Avokaados küpsenud muna 

Pille Enden, 10. aprill 2017, 05:56
Avokaados küpsenud muna Jaan Heinmaa
Tugev oomega-3-rasvhapete annus!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
10 minutit + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Muna
2 tk Suur avokaado
Sool
Must pipar
Salatilehed serveerimiseks
ÜRDIMAJONEES
1 tk Munakollane
1 tl Sinep
1 spl Meelepärased ürdid (basiilik, pune, petersell vm)
0.25 dl Oliiviõli
0.75 dl Rapsiõli
Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Suhkur

Valmistamine
1. Valmista majonees. Selleks löö kaussi munakollane ning lisa sinep ja hästi peeneks hakitud ürdid. Vispelda või mikserda, kuni segu on ühtlane ja muutub heledamaks. Nüüd hakka tasapisi niristama juurde oliiviõli. Vispelda, kuni segu on ühtlaselt emulgeerunud. Lisa vähehaaval niristades ja vispeldades juurde rapsiõli. Vispelda, kuni segu on ühtlane. Maitsesta sidrunimahla, soola ja suhkruga.
Kuumuta ahi 220 kraadini.
2. Poolita avokaadod ja eemalda kivid. Löö munad avokaadopoolikute õõnsustesse ja tõsta avokaadod ahjuplaadile. Küpseta ahjus 15‒20 minutit. 15 minutit küpsenud munal on kollane veel vedel, 20 minutit küpsedes on munakollane kõva. Raputa peale soola ja pipart. Serveeri ürdimajoneesi ja värske salatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee