Loomasabahautis Itaalia moodi
Koostisosad
1 kg Veisesaba
Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Punane vein
2 dl Vesi
3 spl Tomatipasta
2 tk Porgand
1 tk Pastinaak
Sool
Must pipar
2 spl Punasesõstra-tšillikeedist või muud magushapu hoidis
Tšillipulber
Valmistamine
1. Lase väikeses haudepotis õli kuumaks ja pruunista seal 5–6 cm pikkused sabatükid ja tükeldatud küüslauk. Kaunima välimuse jaoks tõsta nüüd sabatükid potis püstipidi, kalla peale klaas vett ja vein ning tomatipasta.
2. Lüki liha vahele porgandid ja pastinaak. Maitsesta kogu kupatus soola ja pipraga. Hauta, kuni liha on õrn ja pehme, selleks kulub 2–3 tundi. Lõpuks lisa ka tšillihoidis ja sega läbi. Kui kütad puuahju, pista hautis terveks ööks sinna küpsema – saad parima tulemuse. Väga maitsev kartulipüree või keedetud riisiga.
Kommentaarid (0)