Lihatoidu retseptid

Keele-jalasült 

Kersti Rea, 3. aprill 2017, 03:54
Keele-jalasült Seljamaa Fotostuudio
Vanasti keedeti ikka pidupäevadeks sülti. See imeliselt läbi kumav särav roog on efektne ja isuäratav.

Koostisosad
2 tk Vasikajalg (koot)
1 kimp Rohelised ürdid, nt petersell, tüümian, rosmariin
3 tk Porgand
2 tk Sellerivars
1 tk Pastinaak
1 tk Sibul
1 tk Lihapuljongikuubik (mahepoe)
Sool
200 ml Muskaatvein
1 tk Veisekeel

Valmistamine
1. Lase lihunikul vasikajalad väiksemateks tükkideks lüüa, et need kodus potti mahuksid. Aseta keel ja jalad suurde potti. Kalla vesi peale nii, et kogu süldimaterjal oleks peaaegu kaetud. Lase
vaiksel tulel koos maitseainete ja juurviljadega keema tõusta. Koori vaht. Viska sisse ka puljongikuubik. Maitsesta vajadusel veel soolaga.
2. Keetmine võtab aega umbes 3 tundi – nii kaua, kui liha tuleb kondi küljest lahti. Juurviljad saavad varem valmis, võta need keedusest välja ja pane ootele. Tõsta lõpuks ka valminud liha välja.
3. Keeda vedelikku veel, kuni see keeb umbes poole võrra kokku. Lisa puljongile 200 ml muskaatveini ning keeda veel veidi, kuni alkohol on aurustunud.
4. Lõika samal ajal liha luudelt ning haki nii keel kui ka liha tükkideks. Tükelda ka porgandid, seller ja pastinaak. Aseta hakitu lusika abil vormi ning suru üsna tihkelt kokku. Kalla peale vedelik nii, et liha oleks kaetud.
5. Jahuta. Hoia üleöö külmikus. Serveeri külmalt. Ülejäänud puljongist saad hea kastme või puljongipõhja.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee