Salat röstitud kõrvitsa, jõhvikate ja kitsejuustuga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
400 g Kõrvits
30 ml Oliiviõli
Jahvatatud meresool
100 g Pekanipähklid
200 g Kitsejuust
Lehtsalat
2 peotäit Rukola
30 g Kuivatatud jõhvikad
KASTE
2 spl Punaveiniäädikas
1 tl Sinep
40 ml Oliiviõli
Must pipar
Valmistamine
1. Rösti ahjus kõrvitsakuubikud. Selleks puhasta ja tükelda kõrvits. Laota tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda üle küpsetamiseks mõeldud oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Küpseta kõrvitsakuubikuid 200kraadises ahjus 20 minutit, vahepeal korra segades.
2. Haki jämedalt pekanipähklid ja tükelda juust.
3. Rebi salat kandikule. Laota peale rukola, kõrvitsatükid, kitsejuust, pekanipähklid ja jõhvikad.
4. Sega väikses kausis kokku kõik kastme koostisosad.
5. Piserda kaste salatile. Soovi korral sega kergelt läbi. Serveeri kohe!
HEA TEADA!
Küpseta kõrvits varem valmis! Kui sulle kitsejuust ei maitse, kasuta selle asemel fetajuustu.
Kommentaarid (0)