Karamelline pähkli-rabarberikookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
3. aprill 2017, 04:45

Karamelline pähkli-rabarberikook

Seda mahlast täisterakaerajahuga rabarberikooki serveeri ahjusoojalt magustoiduna või jahtunult koogina ruutudeks lõigatult. Õhukindlalt karpi pakituna säilib kook mahlase ja maitsvana neli-viis päeva.

Koostisosad
80 g Toasoe või
2.5 dl Fariinsuhkur
1 tk Suur muna
3 dl Täisterakaerajahu
1 tl Sooda
0.25 tl Sool
3 dl Hapukoor
500 g Rabarber
PÄHKLIKATE
20 g Või
100 g Suhkur
100 g Jämedalt hakitud mets- või Kreeka pähklid
1 tl Kaneel

Valmistamine
15 tk
1. Pane ahi 160 kraadi juurde sooja. Kata 33 x 23 cm ahjuvorm seest küpsetuspaberiga.
2. Sulata katte jaoks 20 g võid, sega suhkru, kaneeli ja pähklitega. Vahusta 80 g toasooja võid fariinsuhkru ja munaga. Kui segu on kreemjas, lisa sooda ja soolaga segatud jahu ja hapukoor. Sega läbi ja lisa viimaks ka tükeldatud rabarberid.
3. Vala tainas vormi ja puista peale suhkru-pähklikate. Küpseta 30–35 minutit, katsu küpsust tikuga. Kui tikk jääb puhtaks, võta kook ahjust välja. Tõsta jahtunult vormist välja ja lõika ruutudeks.