KohupiimakaraskFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
3. aprill 2017, 03:25

Kohupiimakarask mooniseemnete ja kuivatatud jõhvikatega

Kohupiimakarask maitseb kõige paremini ahjusoojalt võiga. See odrajahuga küpsetis sobib suurepäraselt nädalavahetuse hiliseks hommikusöögiks – toob kööki mõnusa aroomi ja maitseb hästi. Tervislik ja maitsev üllatus ka emadepäevaks!

Koostisosad
300 g Kohupiimakreem
1 dl Kohvikoor
1 tk Muna
3 spl Suhkur
2 dl Täisteraodrajahu
1 dl Nisujahu
1 tl Sool
1 tl Sooda
3 spl Oliiviõli
3 spl Seemned maitse järgi (kõrvitsa-, seesami-, lina-, kanepi- vm seemneid)
2 spl Mooniseemned
1 dl Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine
8-10 tk
1. Sega muna koore, suhkru, kohupiima ja oliiviõliga. Sega jahud sooda, soola ja seemnete-jõhvikatega. Ühenda mõlemad segud ja sega ühtlaseks.
2. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi (paberit võib enne kortsutada, siis sobitub see vormi paremini).
3. Küpseta 200 kraadi juures 25–40 minutit (oleneb ahjust). Küpsust kontrolli tikuga, kui see jääb kuivaks, on ka karask küps.