Küpsetised

Banaanimuffinid šokolaadi ja toortatrajahuga 

Lia Virkus, 3. aprill 2017, 02:16
Banaanimuffinid šokolaadi ja toortatrajahugaFoto: Jaan Heinmaa
Maiasmokkade lemmikud, mis on tänu õlile ja toortatrajahule ka tervislikud. Pidulikumal puhul valmista koogi peale šokolaaditoorjuustukreem.

Koostisosad
2 tk Muna
1 dl Pruun suhkur
1.5 dl Rapsi- või oliiviõli
3 tk Üliküps banaan
100 g Tume mõru šokolaad (70% kakaosisaldusega)
2 dl Toortatrajahu
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Kaneel
0.5 tl Sool
2 tl Küpsetuspulber
KARAMELLIKREEM
200 ml Maitsestamata toorjuust
190 g Keedetud kondenspiim

Valmistamine
10-12 tk
1. Vahusta munad suhkruga õhuliseks vahuks. Lisa õli ja kahvliga purustatud banaanid. Sega omavahel kuivained (jahu, kaneel, vanillsuhkur, sool ja küpsetuspulber) ning lisa koos hakitud šokolaadiga munavahu hulka.
2. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ja küpseta eelsoojendatud 180kraadises ahjus 15–20 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda.
3. Soovi korral valmista muffinite kaunistuseks ka kreem, vahustades toasooja toorjuustu keedetud kondenspiimaga. Pritsi kreem muffinitele ja seejärel säilita muffineid külmas.