Kiudainerikkad toidud

Karrine supp vürtsikate kikerhernestega 

Mari-Liis Ilover, 27. märts 2017, 05:43
Karrine supp vürtsikate kikerhernestega Mari-Liis Ilover
India maitsetest inspiratsiooni saanud supp on tänu kikerhernestele korralikult toitev. Kõigi lillkapsasõprade lemmik!

Koostisosad
750 ml Köögiviljapuljong
500 g Lillkapsas
1 purk Kikerherned (u 400 g)
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Riivitud ingver
1 spl Karripulber
1 spl Jahvatatud vürtsköömned
1 spl Garam masala (soovi korral)
200 ml Kookospiim
1 spl Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Petersell
VÜRTSIKAD KIKERHERNED
0.5 purk Kikerherned (u 400 g)
1 spl Oliiviõli
0.5 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud koriander
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned

Valmistamine
1. Kuumuta puljong keema, lisa tükeldatud lillkapsas. Keeda 15 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Lisa nõrutatud ja sõelal külma vee all loputatud kikerherned, hakitud küüslauk, ingver, kõik maitseained ja kookospiim. Keeda veel mõni minut. Püreesta supp. Vala potti tagasi, maitse ja lisa vajadusel soola. Pigista laimist supi sisse veidi mahla, sega läbi.
2. Sel ajal kui supp keeb, valmista vürtsikad kikerherned. Selleks nõruta pool purki kikerherneid, loputa sõelal külma vee all ja kuivata õrnalt köögipaberi vahel. Kuumuta pannil õli ja lisa kikerherned koos maitseainetega. Prae aegajalt segades 5 minutit. Serveeri vürtsikate kikerherneste ja hakitud peterselliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee