Karrine supp vürtsikate kikerhernestega
Koostisosad
750 ml Köögiviljapuljong
500 g Lillkapsas
1 purk Kikerherned (u 400 g)
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Riivitud ingver
1 spl Karripulber
1 spl Jahvatatud vürtsköömned
1 spl Garam masala (soovi korral)
200 ml Kookospiim
1 spl Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Petersell
VÜRTSIKAD KIKERHERNED
0.5 purk Kikerherned (u 400 g)
1 spl Oliiviõli
0.5 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud koriander
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
Valmistamine
1. Kuumuta puljong keema, lisa tükeldatud lillkapsas. Keeda 15 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Lisa nõrutatud ja sõelal külma vee all loputatud kikerherned, hakitud küüslauk, ingver, kõik maitseained ja kookospiim. Keeda veel mõni minut. Püreesta supp. Vala potti tagasi, maitse ja lisa vajadusel soola. Pigista laimist supi sisse veidi mahla, sega läbi.
2. Sel ajal kui supp keeb, valmista vürtsikad kikerherned. Selleks nõruta pool purki kikerherneid, loputa sõelal külma vee all ja kuivata õrnalt köögipaberi vahel. Kuumuta pannil õli ja lisa kikerherned koos maitseainetega. Prae aegajalt segades 5 minutit. Serveeri vürtsikate kikerherneste ja hakitud peterselliga.
Kommentaarid (0)