Paksud speltapannkoogidFoto: Tuuli Mathisen
Hommikusöögi retseptid
10. aprill 2017, 03:20

Paksud speltapannkoogid banaani ja kuivatatud jõhvikatega

Pannkoogikoolkondi on erinevaid ja kui kellegi jaoks on ainuvõimalikud õhukesed krepid, siis teised naudivad pontsakaid lusikapannkooke. Nende tulihingelised fännid saavad tavalise nisujahu asemel küpsetada neid nüüd idudega speltajahust küpsetussegust.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund taina paisutamiseks

Koostisosad
1 pk Veski Mati Spelta pannkoogi küpsetussegu idudega
2 spl Suhkur
0.5 tl Sool
2 tk Hästi küps banaan
100 g Kuivatatud jõhvikad
Praadimiseks õli

Valmistamine
1. Valmista pannkoogitainas vastavalt pakendil olevale õpetusele. Lisa suhkur ja sool. Suru banaanid kahvliseljaga puruks ja lisa koos kuivatatud jõhvikatega tainale. Jäta umbes tunniks ajaks seisma.
2. Kuumuta siis pannil õli, tõsta sinna lusikaga tainast ja prae pannkoogid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. Juurde paku meelepärast moosi või vahtrasiirupit.