Nädala kook

Troopilised bataadibrownie’d šokolaadiglasuuriga 

Tuuli Mathisen, 10. aprill 2017, 04:03
Troopilised bataadibrownie’d Tuuli Mathisen
Külluslikud ja mahlased brownie’d on kõikide šokohoolikute nõrkuseks. Ent tavapärased brownie’d saad muuta tervislikumaks, kui peidad tainasse bataati, kasutad jahuna speltajahusid ning magusust tasakaalustad rafineerimata pruuni suhkruga. Troopilise maitse eest hoolitseb kookosõli.

Kogus: kümnele

Koostisosad
1 tk Keskmise suurusega bataat – tükeldatuna ja ahjus pehmeks küpsetatuna
3 tk Muna
3 spl Kookosõli
1 dl Pruun suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 dl Veski Mati Speltajahu
1 dl Veski Mati Täistera speltajahu
1 dl Kakaopulber
0.5 tl Sool
1 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
1. Püreesta ahjus küpsetatud bataat. Kokku peaks olema bataadipüreed 2–2,5 dl. Sega juurde munad, kookosõli, suhkur, vanillsuhkur ja veidi soola.
2. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja kakao ning lisa siis bataadi-munasegule. Sega ühtlaseks.
3.  Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 15 x 20 cm läbimõõduga vormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 20–30 minutit. Kontrolli küpsust tikuga. Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi.
4. Katte jaoks sulata veevannil tükeldatud šokolaad koos kookosõliga. Jahuta veidi, et segu pisut taheneks, ja kalla siis brownie’le peale. Puista peale kookoshelbeid ja aseta jahedasse tahenema.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee