Üleküpsetatud omlett tomatikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. märts 2017, 04:53

Üleküpsetatud omlett tomatikastmega

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
OMLETT
6 tk Kanamuna
1.5 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
Õli
1 dl Riivjuust
TOMATIKASTE
1 tk Väike sibul
5 tk Päikesekuivatatud tomat
1 spl Õli
2 spl Tomatipüree
3 dl Purustatud tomatid
1 tl Suhkur
1 tl Sool
1 spl Punase veini äädikas
Must pipar
Tüümian ja basiilik

Valmistamine
1. Valmista tomatikaste. Selleks haki sibul ja päikesekuivatatud tomatid. Kuumuta õli kastrulis ja hauta sibulat 6‒7 minutit, kuni see on pehme. Lisa tomatipüree ja kuumuta läbi. Lisa purustatud ja päikesekuivatatud tomatid, hakitud ürdid, suhkur, sool, äädikas ja pipar ning hauta aeg-ajalt segades 8‒10 minutit. Klopi lahti 3 muna. Lisa 0,5 dl vahukoort ja klopi veidi vahule. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Kuumuta pannil õli, vala juurde munamass ja alanda kuumust. Liiguta panni mõned korrad, nii et munamass valguks laiali. Omleti pind võiks olla pealt märg (ehk pisut toores), siis jääb see ahjus küpsedes kohevam. Keera omlett rulli ja tõsta ahjuvormi.
3. Küpseta kolmest ülejäänud munast teine omlett, keera rulli ja pane samuti ahjuvormi. Tee rullidesse pikuti sisselõige ning pane sinna tomatikaste, ülejäänud vahukoor ja riivjuust. Küpseta 225‒250-kraadises ahjus grilli all 2‒3 minutit, kuni omlett saab värvi ja juust sulab.